Social Media Zoeken Partners

Coehoorn communicatie

AdresMail JanJanarendz.nl
29 Oktober 2012 - 09:59

Portfolio

2012-10/foto-directeuren-1.jpgWordt het niet eens tijd voor een portfolio op de website? Ja, voor opdrachtgevers kan het interessant zijn te weten voor wie ik heb gewerkt. En vooral wát ik heb gedaan. Want na tien maanden heeft deze zzp'er heel wat nieuwe ervaringen opgedaan. De journalist heeft bijgeleerd.

De grootste klus kreeg ik van yspeert vwl advocaten in Groningen en Drachten. Ik interviewde medewerkers en schreef de basisteksten voor de website. En ik volgde er een cursus hoe met teksten de vindbaarheid op internet te verhogen. Cenes Drachten (foto) ben ik dankbaar voor hun mooie nieuws dat ik meermalen in persberichten mocht omzetten.

Andere opdrachtgevers waren CDA Fryslân (publieksversie schrijven van rapport over gezondheidszorg), Expo Achtkarspelen (leiden forumdiscussie), Bevordering Toerisme Beetsterzwaag (workshop persbericht schrijven), Vogelvlucht BV Schipborg (cursus social media), Galerie Terbeek Beetsterzwaag (persberichten en organisatie opening expositie), Bewegingscentrum Leeuwarden (persberichten) en Provinciale Staten Fryslân (essay vergadercultuur).

Ook schreef ik webteksten en/of persberichten voor twee makelaars, een notariskantoor, een psycholoog en een psychiater. Het overzicht is niet compleet. Want ik schrijf bij voorbeeld columns namens anderen. En soms word je ingehuurd door communicatiemakelaars. Die maken dat liever niet bekend.

In november begint het werk voor de nieuwe Enerzjy Koöperaasje Fryslân. De komende jaren zal ik de nieuwsbrieven en persberichten verzorgen. Een mooie klus met continuïteit. En een werkgever met een prettige boodschap.

Verder ben ik nog steeds journalist bij de Leeuwarder Courant. Een prachtig podium. Daarnaast schrijf ik voor het tijdschrift Noorderbreedte. Vanaf december heb ik er een vaste interviewrubriek over hot items in Noord-Nederland. Kortom, een zeer gevarieerde productie in het eerste jaar als zzp'er!

Vorige blogVolgende blog