Social Media Zoeken Partners

Coehoorn communicatie

AdresMail JanJanarendz.nl
10 Januari 2013 - 12:01

Vrijwilligerswerk is net werken

Een freelancer heeft meer tijd voor vrijwilligerswerk dan een politiek verslaggever in vaste dient bij een krant. Je kunt meer je eigen agenda bepalen. Bovendien houd ik tijd over doordat ik veel thuis werk.

Zo redeneerde is dus vorig jaar. Met als gevolg dat ik inmiddels een dag per week onbezoldigd tekst en advies lever. Iets te veel? Misschien. Maar het is ook een investering. Met vrijwilligerswerk bouw je een nieuw netwerk op, waaruit later opdrachten rollen.  

Wat ik zoal vrijwillig doe? Sinds een jaar ben ik bestuurslid van Doarpsrounte, de stichting die jaarlijks Koninginnedag (met optocht) organiseert in mijn woonplaats Beetsterzwaag. vanaf oktober maken we al weer nieuwe plannen.

Verder ben ik communicatieadviseur van Beetsterzwaag Natuurlijk Genieten. Deze stichting bevordert het toerisme in het dorp. Toen wij vorig jaar een interne conferentie in Lauswolt organiseerden, kwamen we er achter dat liefst 90 dorpsbewoners vrijwillig actief zijn voor het toerisme! Voor hen geef ik bij voorbeeld een workshop persbericht schrijven of een cursus social media.

Mijn lidmaatschap van de Ronald McDonald Business Breakfast Club Drachten (foto) brengt eveneens gratis verricht werk met zich mee.  Ik schrijf onder meer maandelijks het verslag van de ontbijtbijeenkomsten. Als donateur steun je de Ronald McDonald Hoeve in Beetsterzwaag, maar aan de andere kant heeft dit netwerk mij al vijf opdrachten opgeleverd.

Mijn stelling: Bij een goed netwerk hoort vrijwilligerswerk! Vrijwilligerswerk hoort dus bij je werk!

Vorige blogVolgende blog