Social Media Zoeken Partners

Coehoorn communicatie

AdresMail JanJanarendz.nl
15 Februari 2013 - 10:41

Debat in tijdschrift

Na twintig jaar Leeuwarder Courant schrijf ik opeens ook voor een tijdschrift. Dat is even wennen, maar hartstikke leuk! In Noorderbreedte heb ik sinds kort een eigen rubriek: Tafel voor Twee.

We zoeken onderwerpen die de tongen losmaken in Noord-Nederland en bedenken er een stelling bij. Een voor- en tegenstander gaan in debat aan een speciaal voor de rubriek gemaakt tafeltje.

In het decembernummer ging het over de duurzaamheid van Energy Valley contra kolencentrales in de Eemshaven. Deze maand debatteren Tweede Kamerlid Lutz Jacobi en VNO/NCW Noord-voorzitter Lambert Zwiers over het samengaan van de noordelijke provincies (zie foto Reyer Boxem, gemaakt in de statenzaal van het Friese Provinsjehûs).

In het dubbelinterview kunnen de gesprekspartners het onderwerp flink uitdiepen. Er zijn liefst vier pagina's  beschikbaar. Zo is Noorderbreedte een noordelijk podium voor discussie. In de volle breedte!   

Waarom een tijdschrift ook wennen is? Het duurt zo lang voordat je artikel gedrukt staat. Maanden van tevoren begint de voorbereiding al. Krijg bij voorbeeld twee drukbezette bestuurders maar eens tegelijk aan tafel! Ik ben nog nooit zo goed voorbereid geweest op een interview!

Vorige blogVolgende blog