Social Media Zoeken Partners

Coehoorn communicatie

AdresMail JanJanarendz.nl
8 November 2013 - 11:54

Statenjacht terug bij provincie

Jan Arendz alias StatenjachtDe verslaggever wordt woordvoerder. Na twintig jaar Leeuwarder Courant besloot ik in 2012 een eigen bedrijfje te beginnen. Naast journalist werd ik tekstschrijver en communicatieadviseur. Het was leven in twee werelden. Woensdag stap ik over naar de voorlichting; de journalist wordt woordvoerder van de provinsje Fryslân.

Het Provinsjehûs is geen onbekend terrein. In 2008 werd ik bij de Leeuwarder Courant statenverslaggever. De verhoudingen tussen redactie en provinciebestuur waren destijds danig verstoord. De foute aanbesteding van de tijdelijke huisvesting en het ontslag van een ambtenaar (beschuldigd van lekken) waren de grootste affaires. De krant was de gebeten hond.

Als nieuwkomer besloot ik de provincie van een afstandje te observeren. Dat deed ik op mijn weblog Statenjacht. Tussen de krantenstukken door bood het ruimte voor de meer luchtige zaken. Het blog trok honderden lezers per dag. De belevenissen tijdens de reis van het provinciebestuur naar New York 400 werden het hoogtepunt. Dankzij landelijke publiciteit kwam de teller enkele dagen boven de vijfduizend unieke bezoekers uit.

Vanzelfsprekend werd Statenjacht daarna ook de naam van het Twitteraccount en van een vaste politieke rubriek in de papieren krant. Feitelijk had ik de boeier waarin de provincie belangrijk bezoek in de watten legt gekaapt, concludeerde collega Douwe Wijbrands bij mijn afscheid van de LC. Nu is het scheepje dus terug bij de provincie. De kaper krijgt ze er bij.

PS: Jan Arendz Tekst & Advies blijft anderhalve dag per week actief voor de vaste opdrachtgevers.

Vorige blogVolgende blog