Social Media Zoeken Partners

Coehoorn communicatie

AdresMail JanJanarendz.nl
15 November 2013 - 16:25

Woordvoerders in gesprek

Wim Trip en Jan Arendz

Een woordvoerder bij de provincie, wat doet zo iemand? Deze vraag kwam afgelopen week van alle kanten op me af. Hier mijn eerste, nog wat globale antwoord. Fryslân heeft nu geen vaste woordvoerder. De communicatie- en bestuursadviseurs bemensen bij toerbeurt de pikettelefoon om vragen van de pers te beantwoorden.

Die telefoon ga ik voortaan opnemen. Ik heb begrepen dat er zo'n 800 persvragen per jaar zijn. Meestal moet de woordvoerder daarna in de organisatie op zoek naar het antwoord, vertelden de collega's mij. Zelfs Wim Trip, die in buurprovincie Groningen al acht jaar het journaille te woord staat, kan zelden meteen een persklaar antwoord oplepelen.

Het is precisiewerk. En een kwestie van afstemmen met de gedeputeerden. Dat vertelde Wim donderdag onder de Martinitoren, waar we hadden afgesproken in koffiehuis De Kostery (foto). De werkwijze van Wim is voorlopig mijn leidraad.

Als journalist leerde ik hem kennen als een woordvoerder die goed bereikbaar is. Duidelijk, toegankelijk en servicegericht. Dat hoop ik ook waar te maken. Daarnaast zal ik binnen het Provinsjehûs vaak advocaat van de duivel spelen. Alle informatie moet boven tafel, want intern blijf ik journalist.

Wordt vervolgd.

Vorige blogVolgende blog