Social Media Zoeken Partners

Coehoorn communicatie

AdresMail JanJanarendz.nl
3 Oktober 2019 - 11:30

Randstad en Randland

Eén simpele tweet van een journaliste illustreerde deze week de actuele kloof tussen Randstad en regio. Bij het boerenprotest in Den Haag maakte Marcia Nieuwenhuis (Algemeen Dagblad) zich druk over vrouwenemancipatie.

@m_nieuwenhuis' tweet luidde: 'Lekker druk in Den Haag met al die trekkers. Man-vrouw-verdeling op het boerenbedrijf ook meteen duidelijk. Zij bestuurt in elk geval niet de tractor. Niet 1 (!) vrouw.' Het gevolg: een storm van verontwaardiging op Twitter.

Terecht wezen boze twitteraars de (onderzoeks-)journaliste er op dat veel vrouwen thuis moesten blijven om de boerderij te runnen. Dat ze dus - heel stoer - precies hetzelfde werk doen als hun mannen.

Maar daar gaat het mij niet eens om. Dat op zo'n dag de Randstedeling zich druk maakt over vrouwenquota, dat steekt op het platteland. Dat het Randstedelijke morele compas kennelijk zelfs op deze dagen boven de noden en emoties van boeren gaat.

Dat de Amsterdamse grachtengordel of de Haagse stolp bepaalt hoe de rest van Nederland moet denken, dat is de onderliggende ergernis in het Randland. Het is tijd voor een De Wereld Draait Door met een studio in Lochum of Meppel.

Ondertussen blijft Marcia Nieuwenhuis politiek correct twitteren vanuit haar stolp: 'Dank voor alle suggesties! Er zijn toch zeker vrouwen gesignaleerd in Den Haag. #boerenprotest #agriactie #boeren #boer #boerenopstand #Boerenactie'.  

 

Vorige blog