Social Media Zoeken Partners

Coehoorn communicatie

AdresMail JanJanarendz.nl
30 September 2020 - 15:19

Naar de Veiligheidsregio

De actualiteit zorgt voor een extra klus. De komende maanden ben ik woordvoerder van Veiligheidsregio en GGD Fryslân. Het aantal besmettingen met corona neemt exponentieel toe, waardoor meer communicatie gewenst is en de aandacht van de media groeit.

Ik doe de klus in deeltijd met Marcel de Jong, schrijver van De Friese Maffia en oud-woordvoerder van verschillende Commissarisen van de Koning. Een oude bekende dus, eveneens uit de tijd van de Leeuwarder Courant.

Wat deze crisis bijzonder maakt is dat de woordvoerder niet alleen antwoord geeft op vragen, maar in de media ook voortdurend hamert op de coronaregels. Wat dat betreft is de spreekbuis van de veiligheidsregio momenteel weer een ouderwetse 'voorlichter'. 

Beroepsmatig lijkt het me fantastisch om te werken in het centrum van een crisis en in het middelpunt van het nieuws. Toch hoop ik dat mijn klus snel geklaard is. Zijn we eindelijk van dat akelige Covid 19 af.

PS voor de provincie Fryslân: Het werk bij de veiligheidsregio combineer ik met de procesbegeleiding voor de provinciale landbouwagenda. Die klus loopt tot half december.

Vorige blog