Social Media Zoeken Partners

Coehoorn communicatie

AdresMail JanJanarendz.nl

Wie is Jan Arendz?

Jan Arendz (1964) was bijna twintig jaar journalist bij de Leeuwarder Courant. Eind 2011 nam hij er afscheid als politiek verslaggever. Op zijn weblog www.statenjacht.blogspot.com volgde hij gedeputeerde en provinciale staten van Fryslân, tot in Amerika aan toe (New York 400).

In 2011 bracht de statenverslaggever aan de hand van interviews met vooraanstaande Friezen macht en invloed in de provincie in kaart. Het resulteerde in een spraakmakende Top 40.

Weblog en Twitter gebruikte hij om discussies op gang te brengen. En passant bracht ‘@statenjacht’ zijn artikelen en de krant op luchtige wijze onder de aandacht van een groter publiek. Eerder was hij onder meer eindredacteur, specialist politie en justitie en chef regio Drachten.

Midden jaren negentig legde Arendz de organisaties achter piramidespelen bloot. Die waren heimelijk door Duitsers in Noord-Nederland geïntroduceerd. Diverse publicaties over ronselpraktijken en kwetsbare gedupeerden leidden uiteindelijk tot aanpassing van de Wet op de kansspelen in de Tweede Kamer. De piramideclubs vielen als kaartenhuizen in elkaar.

Arendz begon in de journalistiek als freelancer bij het Agrarisch Dagblad, waar hij in 1991 de oormerkaffaire I&R coverde. Hij groeide op op een boerderij in De Veenhoop bij Drachten, als oudste zoon van atleet en schaatser Henk Arendz (zesde in de Elfstedentocht van 1963) en Joukje Hovinga.

Voordat hij journalistiek ging studeren, was hij vier jaar onderwijzer op basisscholen in Leeuwarden, Drachten, Siegerswoude en Sint Jacobiparochie. Behalve met onderwijs heeft hij grote affiniteit met voetbal.

Jan Arendz woont in Beetsterzwaag. Hij was van november 2013 tot april 2017 algemeen woordvoerder van de provincie Fryslân.

.