Vacature als herinnering

Als je van werk of functie verandert word je opgevolgd (zit daar maar niet over in). Soms ook wordt een vacature opengesteld. Als je de tekst leest, denk je ”Goh, heb ik dat allemaal gedaan?” Toch mooi, een advertentie als beloning voor gedane arbeid! Mijn herinnering aan werken bij de provinsje:

Woordvoerder provincie Fryslân

Waarom?
‘Help de pers belt’, maar die angst kennen we niet bij de provincie Fryslân. Berichtgeving in de media is voor ons een van de mogelijkheden om aan de buitenwereld te laten zien wat er speelt bij de provincie Fryslân en waar het provinciale bestuur zich mee bezighoudt.

Aan de andere kant houden de media ons een spiegel voor. Welke behoefte aan nieuws is er, wat willen de mensen van ons weten en hoe komen we over? Het is goed daar met een kritische blik naar te kijken.

Als woordvoerder wil je, met in het achterhoofd het provinciebelang, de media zo goed en zo snel mogelijk verder helpen. De kranten, omroepen en andere media kloppen jaarlijks zo’n 800 keer bij je aan met een vraag.

Wat?
Binnen de grenzen van onze mogelijkheden beantwoord je alle vragen van de media vlot, helder en volledig. Dit gebeurt in overleg met bestuurs- en communicatieadviseurs. Ook rek je je optimaal uit om (audiovisuele) media te faciliteren.

Je draagt bij aan een soepel verloop van het wekelijkse persgesprek. Je ziet er op toe dat persberichten en achterliggende documenten tijdens het persgesprek beschikbaar zijn, nadat je een laatste blik geworpen hebt op het taalgebruik.

Hoe?
Je begeeft je door het hele provinciehuis en overtuigt medewerkers van het belang van goede perscommunicatie. Je werkt samen in de driehoek met het klantencontactcentrum en de online redactie. Je staat geregeld in contact met de bestuursadviseurs en/of bestuurders.
etc, etc.