Social Media Zoeken Partners

Coehoorn communicatie

AdresMail JanJanarendz.nl
10 Juli 2012 - 09:36

Google goochemer

2012-07/google-analytics.jpgGemakkelijk vindbaar zijn op internet wordt steeds moeilijker. De concurrentie op het web neemt toe en zoekmachines als google doorzien onze trucs. Voor opdrachtgever yspeert vwl advocaten volgde ik een cursus bij Roel de Vries van HDB Nederland in Groningen.

Kies om te beginnen een logische naam voor de site, aldus De Vries. Gebruik dus de bedrijfs- of productnaam. Domweg zoveel mogelijk zoekwoorden in je webteksten zetten, helpt niet meer. Gebruik je te veel dezelfde woorden, dan werpt Google je ver terug in zijn 'hitlijst'.

Het is slim om voortdurend te volgen welke zoekwoorden worden ingetikt om u te vinden. Gebruik die zoektermen (of delen van zinnen) in de venstertitel van de site, in tussenkoppen, bij opsommingen en in de paginabeschrijving. Die laatste is voor sitebezoekers onzichtbaar, maar Google maakt er gebruik van.

Niet het aantal bezoekers op je site maar de duur van het bezoek bepaalt in belangrijke mate de googlescore. Aantrekkelijke en makkelijk leesbare teksten zijn daarom weer hard nodig. Mooi nieuws voor goeie tekstschrijvers!

Zodra de nieuwe site van yspeert vwl online is, meld ik het hier.

Vorige blogVolgende blog